Bonjour.nl - Huisjes in Frankrijk

Nederlands Français Deutsch 

At a glance : La Tourterelle (Departement Nièvre)

Persons : 4 (5)
Town : Cizely
Rentable period : gehele jaar
City nearby : Nevers
Prices : € 350 - 525
Distance (NL) : spinner
Living area : 108 m²
locatie op de kaart
La Tourterelle

La Tourterelle

Ooit vlogen honderden duiven in ”La Tourterelle”, een pigeonnier uit 1800. Een aantal kleine raampjes en de duivennisjes in de slaapkamer herinneren daar nog aan.
Nu is het een charmant en sfeervol vakantiehuis bestaande 3 leefverdiepingen (en 1 kelder).
Het torentje – zoals wij het zelf altijd noemen – is iets hoog gelegen en u heeft vanuit de woonkamer een weids uitzicht over glooiende dalen, bossen en boerenbedrijfjes.
De entree op de begane grond heeft twee ingangen en een toilet.
Op de begane grond is ook een slaapkamer met ”inloopbadkamer”.
Vanuit uw bed kunt u zo op het mini-terrasje met maxi-uitzicht stappen om van een ontbijt en de opkomende zon te genieten.
Op de eerste verdieping is de woonkamer. De sfeer wordt door de Fransen als “chaleureux” ervaren. Gastvrij en warm zouden wij zeggen. Er is een open keuken in “Saartjestijl” en een eet- en zithoek.
Op de zolder waar een meesterlijk eikenconstructie het puntdak ondersteunt is de andere slaapkamer met 2x 1.pers. bedden.
Naast het al eerder genoemde miniterrasje heeft de andere zijde een ruime omheinde tuin waar het op warme dagen heerlijk zitten is onder de uitbundige appelboom.
Ook is er een boomgaard die - als de ezels er niet zijn – ideaal speelterrein is voor kinderen.
Koel genieten onder de appelboom

Layout

”La Tourterelle” ligt te midden van glooiende akkers, door hagen omzoomde weiden en aan de rand van nog niet ontdekte wandelbossen.
Het is hier weldadig stil. Soms wordt de stilte onderbroken door een boer op zijn tractor of de buurman die net een lading hout uit het bos heeft gehaald.
Vanuit ”la Tourterelle” zijn er prachtige wandelingen of fietstochten te maken. Maar ook met de auto bent u maar zo in een mooie stad, een klein dorpje, bij een meertje of het prachtige Parc regional le Morvan met zijn bergen en riviertjes.


Heel vroeger was ”la Tourterelle” een onderdeel van een hameau – een buurtschapje buiten het dorpje Cizely met stallen, bijgebouwen, kleine huisjes en een boerenwoning.
Die boerenwoning is ”La Seganjotte”, ons andere vakantiehuis.

Onze 2 vakantiehuizen liggen geheel vrij ten opzichte van elkaar. Hierdoor en door het uitbundige groen rondom is er veel privacy.

Pets : In overleg
Equipment : Boiler, Cassette recorder, CD-speler, Radio, Schotelantenne, Stofzuiger, Strijkplank/ijzer, Televisie, Tuner-versterker, Wasmachine, Barbecue, Fornuis, Oven, Koelkast, Koffiezetapparaat, Waterkoker, DVD-speler, DVDs, Internet, Ned. zenders
Heating : Elektrisch, Houtkachel
Kitchen : de keuken is in landelijke stijl, eenvoudig en functioneel
Situation : aan de rand van bos, zeer rustig en dorp met alle voorzieningen op 7 km
Swimming : kleine meertjes op 20 automin. / zwembad op 7 km.
Tourist tips : div. wijnstadjes, cult. steden, Magny Cours, markten
Special remarks : la Tourterelle is rookvrij.
Period
zomervakantie

mei, juni, september, oktober, herfst- en kerstvakantie:

november tot en met april:

 

Per week
€ 525,--

€ 450,--

€ 350,--

 

More information and booking
Jaap en Brenda Pronk
www.esprit-de-bourgogne.info

Lees uitgebreide boekingsinfo
Bij de prijs is gas, water, elektriciteit* en stookhout* inbegrepen. * betekent bij gemiddeld / normaal verbruik; daarboven rekenen wij een vergoeding;
Bedlinnen kunt u huren voor €8,50 per persoon;
Bad- en keukenlinnen is ook te huur voor €10,-- per pakket;
Borg €150,--;
Huisdier per week (na overleg) €25,--
Eindschoomaak €65,-- U kunt ervoor kiezen la Tourterelle zelf schoon te maken. In dat geval laat u la tourterelle natuurlijk net zo schoon achter zoals u het aantrof bij uw aankomst.
Availability 2019 - 2020
Nothing entered yet


Bourgogne

De wijnstreek Bourgogne ligt in Midden Frankrijk, de hoofdstad van de regio is Dijon. Bourgogne is de streek bij uitstek in Frankrijk waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart op kunnen halen. U vindt er mooie kunststeden, kastelen onder kleurige dakpandaken, lieflijke wijnhellingen, dromerige kanalen en rivieren.

Lees meer...