Bonjour.nl - Huisjes in Frankrijk

Nederlands Français Deutsch 

At a glance : Maison des Amis (Departement Cher)

Persons : 2 T/M 6
Town : Epineuil le Fleuriel
Rentable period : Het hele jaar
City nearby : Saint Amand Montrond
Prices : € 480
Distance (NL) : spinner
Living area : 240 m²
locatie op de kaart
Overzicht atelier

Maison des Amis

Ger is beeldhouwer, zijn vrouw houdt ervan om te koken en het de mensen naar de zin te maken. Zij vindt het leuk om anderen de favoriete zwem plekjes te tonen en/of mee te denken over waar fraaie doorkijkjes kunnen worden geschilderd.
Zij wonen op het Franse boerenland waar geen industrie is maar wel schone lucht, waar dorpjes liggen te slapen in de zomerzon en waar op de weekmarkten de regionale produkten aan de man worden gebracht. Iedere zondag is er een brocante, waar de zondagsrust nog heerst zonder dat het saai is en waar rivieren en meren om in te zwemmen in de zon op je wachten: in dat Frankrijk wonen wij, waar de picknickmand en hun gezelschap je taferelen laten zien waar wij slechts van kunnen dromen en waar je de natuur in je hart sluit. Dit is ook de omgeving van schrijfster George Sand en Alain Fournier , schrijver van het boek “Grand Meaulnes”. Het schooltje van zijn ouders is te bezoeken. Wij wonen op loopafstand van de rivier de Cher en kanaal de Berry.
Ons huis en de omgeving zijn een oase van rust, bezinning, verdieping en vooral plezier. Ook voor kinderen een geweldige omgeving: wij wonen recht tegenover het grote eikenbos Foret de Troncais ,met zijn vele meren, kastelen, restaurantjes en brocantes.
Bekijk voor meer informatie ook ons andere huis Ca m'suffit Aussi.

Overzicht terein

Layout

Er is een grote woonkeuken met een grote houtkachel met daarachter een salon ook een hout kachel en tv, daarachter een grote slaapkamer met deur naar de tuin. In de salon ga je met trap naar boven waar over de lengte van het huis een hele grote kamer is die met wandjes links en rechts van de trap voor privé zorgen. Nog 4 ruime 1pers bedden
Het huis is met kunst van Ger en van nog enkele andere kunstenaars ingericht en er zijn 2 badkamers 1 met een bad met pootjes, en nog 1 met douche

Pets : In overleg
Equipment : Boiler, Radio, Schotelantenne, Stofzuiger, Strijkplank/ijzer, Televisie, Wasmachine, Wasdroger, Afwasmachine, Barbecue, Diepvries, Fornuis, Oven, Koelkast, Koffiezetapparaat, Staafmixer, Waterkoker, Internet, Ned. zenders
Heating : Elektrisch, Open haard, Houtkachel
Kitchen : grote woonkeuken
Situation : alles op het zuidwesten
Swimming : er is een zodiac zwembad op terrein van 5mtr doorsnee, maar er zijn vele meren om te zwemmen
Tourist tips : brocantes, groot eikenbos met zijn vele meren,George Sand prachtig huis om te bezoeken
Special remarks : Alain Fournier heefd hier gewoond de schrijver van Le Grand Meaulnes
More pictures
        
Period

Hele jaar

 

Per week

480 euro plus 50 euro schoonmaakkosten

 

More information and booking

G.Zijlstra
Grand Fond
18360 Epineuil le fleuriel
Frankrijk

tel: 0033248630768
gsm: 003360906008Als u dat graag wilt, en wij vinden het zeker gezellig, kunt
u op reservering ontbijten, lunchen en dineren, hetzij onder de druif bij het atelier of in eigen huis.
Wij helpen u bij alles wat u wilt ondernemen o.a.:
fietsen huren
paardrijden
wandeltocht
les bij Ger hij begeleidt als oud docent van de Rietveld voor beeldhouwen en schilderen
De huurprijs is incl. bed- en badlinnen
Schoonmaakkosten 50
Borg 200
Availability 2019 - 2020
Nothing entered yet


Centre

De regio Centre in het midden van Frankrijk wordt gekenmerkt door de rivier de Loire, die met een lengte van 1020 kilometer de langste rivier van Frankrijk is. De Loire stroomt door vier van de zes departementen: Loiret, Loir-et-Cher,Indre-et-Loire en Cher. De andere twee departementen van Centre zijn Eure-et-Loir en Indre.
Grote en bekende steden zijn: Orléans, Tours en Chartres. De streek staat bekend om haar prachtige kastelen, zoals Amboise, Chambord en Chenonceau, musea en monumentale bouwwerken zoals de kathedralen van Bourges en Chartres en de beroemde wijngaarden van Chinon en Sancerre.
Het landschap is erg divers: zo zijn er diepe uitgesleten dalen en hoge groene heuvels.
Deze streek, waar volgens menigeen het meest zuivere Frans wordt gesproken, wordt ook wel de ziel van Frankrijk genoemd. Hoofdstad Orléans, gelegen aan de Loire, telt ongeveer 115.000 inwoners en is een van de belangrijkste steden van deze streek.

Lees meer...