Bonjour.nl - Huisjes in Frankrijk
Français English Deutsch 

Toerisme info

Alsace

De Elzas (Alsace) is gelegen op de linkeroever van de Rijn en wordt in het westen begrensd door Lotharingen.
De regio is onderverdeeld in de departementen Haut-Rhin en Bas-Rhin.
Het is een kleurrijk gebied met heuvels, bergen en vlakten die worden afgewisseld met kastelen, wijngaarden en karakteristieke dorpjes zoals Riquewihr of Hunspach. Het Regionaal natuurpark van de Ballons des Vosges en het Regionale natuurpark van de Vosges du Nord zijn fantastische wandelgebieden.

Lees meer...

Aquitaine

De regio Aquitaine met zijn hoofdstad Bordeaux grenst aan de Atlantische kust. Aquitaine bestaat uit de departementen Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées Atlantiques. Het is een zeer afwisselend gebied met grote bosgebieden, laagland, rivieren, hooggebergte, strand en zee. Er heerst een aangenaam klimaat en de keuken is uitstekend.
Her en der verspreid liggen pittoreske dorpen, tientallen kastelen en bedrijvige stadjes. Er zijn veel rivieren die zich uitstekend lenen om te zwemmen of te kanoën. Ook voor wandelaars, fietsers en klimmers zijn er meer dan genoeg sportieve uitdagingen.

Lees meer...

Auvergne

De Auvergne in het hart Frankrijk is een onbedorven gebied dat bestaat uit 4 departementen: de Allier, de Cantal, de Haute-Loire en de Puy-de-Dôme.
In een zeer zuivere lucht ziet u hier vulkaanbergen en kratermeren, grote dennenbossen en rivierkloven.

Lees meer...

Normandie

De regio Normandie is opgedeeld in twee gebieden:
Haute-Normandie, dit gebied ligt aan de benedenloop van de Seine, waar de Pont de Normandie de rivier de Seine overspant, en bestaat uit de departementen Eure en Seine-Maritime.
Het heeft naast Rouen nog twee grote vissershavens, te weten Le Havre en Dieppe.

Lees meer...

Bourgogne

De wijnstreek Bourgogne ligt in Midden Frankrijk, de hoofdstad van de regio is Dijon. Bourgogne is de streek bij uitstek in Frankrijk waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart op kunnen halen. U vindt er mooie kunststeden, kastelen onder kleurige dakpandaken, lieflijke wijnhellingen, dromerige kanalen en rivieren.

Lees meer...

Bretagne

Bretagne is een schiereiland met een overwegend landelijk karakter in het noordwesten aan de kust van Frankrijk en bestaat uit de departementen Côtes d'Armor, Finistère, Île et Vilaine en Morbihan. De regio heeft prachtige eilanden, indrukwekkende riffen en steile kusten.

Lees meer...

Centre

De regio Centre in het midden van Frankrijk wordt gekenmerkt door de rivier de Loire, die met een lengte van 1020 kilometer de langste rivier van Frankrijk is. De Loire stroomt door vier van de zes departementen: Loiret, Loir-et-Cher, Indre-et-Loire en Cher. De andere twee departementen van Centre zijn Eure-et-Loir en Indre.
Grote en bekende steden zijn: Orléans, Tours en Chartres. De streek staat bekend om haar prachtige kastelen, zoals Amboise, Chambord en Chenonceau, musea en monumentale bouwwerken zoals de kathedralen van Bourges en Chartres en de beroemde wijngaarden van Chinon en Sancerre.

Lees meer...

Champagne-Ardenne

Direct over de grens met Frankrijk lopen de Belgische Ardennen over in de Franse, de regio bestaat uit 4 departementen: Ardennes, Marne, Aube en Haute Marne. De rivier de Maas (Meuse) kronkelt er doorheen. Zuidelijker ligt de Champagne, Frankrijks noordelijkste wijnstreek, bekend om zijn mousserende wijnen die als enige ter wereld de naam "Champagne" mogen dragen.

Lees meer...

Corse

Zuidelijk van het Franse vasteland, op 6 uur varen van Marseille ligt een bergachtig en dunbevolkt eiland: Corsica, ook wel Île de Beauté genoemd. Hoewel het al vanaf 1876 bij Frankrijk hoort, heerst er nog steeds een onmiskenbare onafhankelijkheidszin.

Lees meer...

Franche-Comté

De Franche-Comté ligt in het uiterste oosten van Frankrijk en bestaat uit de departementen Doubs, Jura, Haute-Saône en het Territoire de Belfort.
De geschiedenis van de Franche-Comté gaat terug naar de prehistorie, er zijn talloze archeologische opgravingen, met name in de Jura. De regio was afwisselend Romeins, Gallisch, Spaans en tenslotte Frans, door al deze invloeden is er een bijzonder cultureel erfgoed ontstaan.

Lees meer...

Île-de-France

De regio Île-de-France heeft 11,6 miljoen inwoners, wat 18.5% van alle Fransen is. De regio is dus bijzonder dichtbevolkt. De meeste mensen daarvan wonen in de agglomeratie Parijs die 20% van de grondoppervlak maar maar liefst 90% van de inwoners herbergt.
Ile-de-France is misschien wel de regio met de meeste bezienswaardighedenin heel Frankrijk.

Lees meer...

Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon heeft ruim 200 km kust aan de Middellandse Zee en ligt tussen de Camargue en het oostelijk gedeelte van de Pyreneeën. Het is een zeer divers gebied, met de laaggelegen kustgebieden (200 kilometer aan zandstranden), het middelgebergte in het departement Lozère en de hoge bergtoppen in de Pyreneeën.
Deze zuidelijk gelegen regio bestaat uit de historische provincies Languedoc en Roussillon.

Lees meer...

Limousin

De Limousin is een streek die erg groen is en in noordwestelijke deel van het Massif Central ligt. Het is een van de kleinste regio's in Frankrijk. Tussen het groen van de bossen en de wouden kronkelen hier ook vele rivieren. Maar ook aan meren en vijvers geen gebrek: het meer van Vassivière, van Bort les Orgues, van Neuvic.

Lees meer...

Lorraine

De licht heuvelachtige regio Lotharingen (Lorraine) bestaat uit vier departementen: Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle en de Vogezen (Vosges). Het is de enige Franse regio die grenst aan drie verschillende andere landen - België, Luxemburg en Duitsland. De regio Lotharingen is net als de Elzas een vroeger gebied van Duitsland geweest. Hierdoor zijn er hier veel Duitse invloeden terug te vinden.

Lees meer...

Midi-Pyrénées

De regio Midi-Pyrénées is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk (zelfs nog groter dan Nederland) en grenst aan Spanje.
De departementen zijn Ariège, Aveyron, Haute Garonne, Gers, Lot, Hautes Pyrenees, Tarn, Tarn et Garonne.
Het is een zeer dunbevolkt gebied dat echter al vanaf 15.000 voor Christus bewoond is. Men vindt de sporen hiervan op vele plaatsen terug zoals bijvoorbeeld de Katharenkastelen.

Lees meer...

Nord-Pas de Calais

De regio Nord-Pas de Calais, de meest noordelijke regio van Frankrijk, bestaat uit 2 departementen: Nord en Pas-de-Calais.
Nord-Pas de Calais heeft veel steden met een rijke geschiedenis, levendige cultuur en diverse musea.
In Nord-Pas-de-Calais zijn vijftig Franse museums en daarom kan dit gebied met recht de museumstreek worden genoemd. In de steden van Nord-Pas-de-Calais vind je overal prachtige architectuur. Denk maar eens aan de Grand'Place d'Arras, de Cathédrale Notre-Dame de Grâce de Cambrai, de Vieille Bourse de Lille , Beffroi de Béthune, Beffroi d'Arras en de Bourgeois de Calais.

Lees meer...

Pays-de-la-Loire

De regio Pays de la Loire ligt aan de Franse westkust. Ze heeft een kuststrook van zo'n 450 kilometer welke wordt afgewisseld door fijne zandstranden, bekende badplaatsen en rotskusten.
Er zijn prachtige zandstranden in de departementen Vendée en de Loire-Atlantique.
In de minder bekende streken zoals Mayenne, Sarthe en Maine-et-Loire, is het authentieke Frankrijk nog te vinden. Pays de la Loire staat bekend om haar kastelen en paleizen, maar ook de wijnen uit dit gebied zijn beroemd.

Lees meer...

Picardie

Picardië heeft door de grote jachtbossen en de adellijke paleizen iets koninklijks.
Het bestaat uit 3 departementen: Aisne, Oise en Somme.
Grote en bekende steden in Picardie zijn: Amiens, Compiègne en Chantilly. De regio heeft een 80 kilometer lange kustlijn met ruige kliffen, maar ook zijn hier veel gotische kathedralen te vinden. Een vakantie kan zowel aan de schilderachtige kust als in het binnenland met valleien, moerasgebieden en bossen worden doorgebracht.
De Baie de Somme (Baai van de Somme) is een eldorado voor liefhebbers van buitensport. Je kunt hier kajakken, strandzeilen, wandelen, paardrijden of fietsen.

Lees meer...

Poitou-Charentes

Poitou-Charentes is de zonnigste plek van West-Frankrijk met de meeste zonuren per jaar. De gemiddelde zomertemperatuur is 26 graden Celsius. Dit heeft te maken met een warme golfstroom in de Atlantische Oceaan.
Het landschap van de regio is erg divers, denk maar eens aan de moeraslanden van het marais poitevin, de caves de Cognac, de mooie kustlijn van de Atlantische oceaan en de oude haven van La Rochelle en Royan.

Lees meer...

Provence-Alpes-Côte d'Azur

De Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) is een streek van wijngaarden en olijvenbomen, van zee en bergen, van lavendel en korenvelden. U vindt er bekende plaatsen als Toulon, Aix-en-Provence, Cannes, Antibes en Villefranche-sur-Mer.
Deze mediterrane regio bestaat uit de departementen: Alpes de Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Hautes Alpes, Bouches du Rhône, Var en Vaucluse.

Lees meer...

Rhône-Alpes

De regio Rhône Alpes is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk met de hoofdstad Lyon, wereldhoofdstad van de gastronomie. Het is een van de grootste regio's van Frankrijk met de metropolen Lyon, Grenoble en St Etienne op relatief korte afstand van elkaar.

Lees meer...

Kaart Frankrijk

 

Beschikbare huizen