Bonjour.nl - Huisjes in Frankrijk
Français English Deutsch 

Limousin

De Limousin is een streek die erg groen is en in noordwestelijke deel van het Massif Central ligt. Het is een van de kleinste regio's in Frankrijk. Tussen het groen van de bossen en de wouden kronkelen hier ook vele rivieren. Maar ook aan meren en vijvers geen gebrek: het meer van Vassivière, van Bort les Orgues, van Neuvic.

De regio Limousin is bestaat uit drie departementen, Haute Vienne (87), Creuse (23) en Corrèze (19). De Limousin is vernoemd naar de eeuwenoude hoofdstad Limoges. Glooiende heuvels, dichte bossen en vele meren met strandjes. Maar ook schitterende historische steden en pittoreske dorpjes. De streek is dun bevolkt en weinig toeristisch.
Er is een bijzonder vogelrijke natuur aanwezig in het natuurpark van de Brenne. De streek heeft een paar schitterende steden zoals Bourges en Poitiers.

Brudieuxgehele jaar€ 325 - 475
Puy Jalouxgehele jaar€ 1500 - 1800
Maison CachéeVan april tm september€ 445 - 495
Le Gite au Chez-La Grangeall year round€ 240 - 480
De Heerlijkheid La Vayssehet hele jaar door€ 130 - 1000

-Corrèze, met de hoofdstad Tulle, is een heuvelachtig en bosrijk gebied. Het departement wordt doorkruist door rivieren als de Vézère, de Corrèze en de Dordogne. Het is een streek met meren, parken, weilanden, appelboomgaarden en notenbomen. Het wandelgebied in het zuidwesten van Corrèze heet L'Yssandonnais. Het is een gebied met heuvels van witte kalksteen (puys genaamd), wijngaarden, boomgaarden en riviertjes (de Loyre, de Mayne en de Tourmente. De Corrèze heeft meerdere interessante grotten en is bezaaid met schilderachtige middeleeuwse stadjes als bijvoorbeeld Argentat, Uzerche, Turenne en Collonges-la-Rouge, een van de mooiste en schilderachtigste dorpjes van Frankrijk. Alle huizen zijn in rode bakstenen gebouwd en stralen een gezellige sfeer uit.


-Het departement Creuse, met de hoofdstad Gueret, is een rustig, ruim en waterrijk gebied. De naam Creuse komt van het Franse woord creux, hetgeen hol of diepliggend betekent. Dit verwijst naar de rivier de Creuse, die ontspringt op het Plateau de Millevaches en door een reeks rotsachtige kloven slingert, waarna hij na 240 km uitmondt in de Vienne.


-Haute-Vienne is een streek van landbouw en veeteelt, afgewisseld met kastanjebossen en glooiende heuvels en weilanden met de beroemde Limousin koeien. In een van de vele meertjes die dit gebied rijk is, kunt u zwemmen, watersporten en vissen. En wandel- en fietsroutes zijn er in overvloed. De regio staat ook bekend om zijn kastelen en historische monumenten, zoals grotten met prehistorische schilderingen.
De hoofdstad van Haute-Vienne is Limoges, de bakermat van het gelijknamige porselein.

Streekproducten zijn er in overvloed: ganzenlever, geitenkaas, paddenstoelen, appels, honing, wild, eend, en last but not least: het overheerlijke, sappige rundvlees van de Limousin koe.Proef bijvoorbeeld de Clafoutis (kersentaart), de Creusois ( roombotertaart met hazelnoten), de Farcidure (aardappelballetjes), de Massepain ( amandelkoekje) en de Pâté de pommes de terre (gevulde aardappeltaart).

Kaart Frankrijk

 

Beschikbare huizen