Bonjour.nl - Huisjes in Frankrijk
Nederlands Français Deutsch 

Picardie

Picardië heeft door de grote jachtbossen en de adellijke paleizen iets koninklijks.
Het bestaat uit 3 departementen: Aisne, Oise en Somme.
Grote en bekende steden in Picardie zijn: Amiens, Compiègne en Chantilly. De regio heeft een 80 kilometer lange kustlijn met ruige kliffen, maar ook zijn hier veel gotische kathedralen te vinden. Een vakantie kan zowel aan de schilderachtige kust als in het binnenland met valleien, moerasgebieden en bossen worden doorgebracht.
De Baie de Somme (Baai van de Somme) is een eldorado voor liefhebbers van buitensport. Je kunt hier kajakken, strandzeilen, wandelen, paardrijden of fietsen.

Le TemplierHalf februari t.m. december€ 225 - 600
Beaumehele jaar€ 300 - 355


Liefhebbers van ornithologie en beschermde natuur kunnen hun hart ophalen in het Maison de la Baie de Somme et de l'Oiseau en in het Parc ornithologique du Marquenterre. En wie van tuinen houdt, zal zich laten verleiden door het grote aantal tuinen en parken in deze streek.
Picardië heeft een groot aanbod aan religieus erfgoed. De kathedralen van Senlis en Beauvais, de Site abbatial de Saint-Michel-en-Thiérache en deBasilique de Saint-Quentin laten zien dat de geschiedenis terug gaat tot in de middeleeuwen. Ook het Festival international d'histoire vivante, de Seigneuriales van Coucy, de Fêtes du Bouffon, de Médiévales van Laon en het Fête médiévale van Eaucourt staan in het teken van de Middeleeuwen. Een zelfde sfeer tref je aan in de Cité médiévale van Lucheux.


In Picardië treft men een vriendelijke en gastvrije keuken. Bijzondere gerechten uit de Picardische keuken zijn ficelle picarde (een gerecht met noten, ei en peterselie), pâté de canard en croûte (eendenpaté), lapin aux pruneaux (konijn met pruimen. Gastronomische specialiteiten als bijvoorbeeld caghuse (gestoofd varkensvlees), de rissoles des sires de Coucy du Soissonnais (kleine gebakken pasteitjes), en soissoulet (een gerecht met boontjes uit Soissons) zijn voor de liefhebbers echte aanraders.
Uit Compiègne komen heerlijke taarten , uit Amiens de zoete picantins, pastelkleurige macarons. Geniet van folie douce, een heerlijk aperitief op basis van rood fruit. Een feestelijke drank bij de maaltijd is cider met peer en champagne uit de Marne vallei (op basis van de pinot meunier druif).

Map of France

 

Available houses