Bonjour.nl - Huisjes in Frankrijk
Nederlands Français Deutsch 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

De Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) is een streek van wijngaarden en olijvenbomen, van zee en bergen, van lavendel en korenvelden. Het is een zonovergoten gebied waar je kunt relaxen en waar alles in het teken staat van welzijn en zoete geuren en smaken.
In deze adembenemend mooie regio bevinden de hoge toppen van de Alpen zich slechts op twee uur rijden van de Cote d'Azur.
U vindt er bekende plaatsen als Toulon, Aix-en-Provence, Cannes, Antibes en Villefranche-sur-Mer.
Deze mediterrane regio bestaat uit de departementen: Alpes de Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Hautes Alpes, Bouches du Rhône, Var en Vaucluse.

Gites les Tourterelles9 tot 11 nachten€ 11 - 80
Le Cagnardvanaf april t/m oktober€ 645 - 700
Villa Piri-Pirijuli/augustus, laagseizoen in overleg€ 1950 - 2600
Residence les Voiles Bleuesgehele jaar€ 295 - 595
Domaine Lou Pichoungehele jaar€ 620 - 1295


De Côte d'Azur is de kleinste maar ook een van de meest bekende regio's van Frankrijk. Het bestaat slechts uit het departement Alpes-Maritimes, waar sinaasappelbomen, palmen en cactussen aan de kust tot lariksen, dennenbossen en bergweiden in de Alpen elkaar afwisselen. De Côte d'Azur is vooral bekend van plaatsen als Cannes, Monaco, Nice en Saint-Tropez.
De hoofdstad van deze regio, gelegen aan de monding van de Rhône, is havenstad Marseille, tevens hoofdstad van het departement Bouches-du-Rhône.

Les EucalyptusHet gehele jaar beschikbaar€ 350 - 845
Le Rêvejuli-augustus€ 1750
De Princehofhele jaar€ 1000 - 2600
Emponsegehele jaar€ 695 - 1695
Les Oiseaux Ciseauxgehele jaar€ 420 - 690

De Provence bestaande uit de Alpes de Haute Provence, Hautes Alpes, Bouches du Rhône, Var en Vaucluse heeft een bijna mythisch imago. Ooit zorgde het bijzondere licht er voor dat kunstenaars er hun ezel graag neerzetten. In de vroege zomer zijn er de heerlijk geurende lavendelvelden, in het hoogseizoen staan de zonnebloemen er in volle bloei. Aan de kust kunt u heerlijk ronddwalen of wegdromen op een terras, bijvoorbeeld in het gezellige St-Tropez. En dan zijn er de Middellandse Zee, de markten en de betoverend mooie plaatsen.
In de schaduw van het indrukwekkende Palais des Papes ligt Avignon (Vaucluse).
De Basilique Notre-Dame-de-la Garde kijkt uit over de stad Marseille.
Je ontdekt de geschiedenis van de Provence-Alpes-Côte-d'Azur tijdens een bezoek aan de Arènes d'Arles, de Cité Vauban de Briançon, en het Château des Baux de Provence. Laat je in het Musée Granet van Aix-en-Provence verleiden door de schilderkunst van Picasso, Matisse, Cézanne en Van Gogh. Ervaar hun fascinatie voor het bijzondere licht en de prachtige landschappen van deze streek.

Domaine l' Oeilladeapril-oktober€ 195 - 1295
Villa Les Lavandesjuni, juli, augustus en september 2018€ 1950 - 2850
La Cigaleapril t/m oktober€ 590 - 960
Villa Bellevueop aanvraag€ 1000 - 1600
L'Olivettemei tot en met september€ 300 - 1375

Op het gebied van de gastronomie is er een groot contrast tussen de stevige maaltijden van de bergstreken, zoals gratin dauphinois (een aardappelgerecht), raviolis, rissolesen de lichte en geurige recepten van de Provençaalse en mediterrane keuken. Gerechten als ratatouille, aïoli, pistouenbouillabaisse brengen de zon op je bord! Het drinken van een aperitief is een gewoonte die men associeert met de Provence. Neem de tijd voor een pastis of een wijn uit de streek zoals Châteauneuf-du-Pape, Côtes-de-provence, Rasteauof Bandol.

Map of France

 

Available houses