Bonjour.nl - Huisjes in Frankrijk
Nederlands Français Deutsch 

Rhône-Alpes

De regio Rhône Alpes is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk met de hoofdstad Lyon, wereldhoofdstad van de gastronomie. Het is een van de grootste regio's van Frankrijk met de metropolen Lyon, Grenoble en St Etienne op relatief korte afstand van elkaar.
Bekende gebieden zijn de Ardèche en de Drôme. In de Savoie en Haute-Savoie kan je goed wintersporten. De regio is zeer gevarieerd; er zijn veel natuurparken, schitterende steden, uitgestrekte wijngaarden en lavendelvelden.

La Maison Vertegehele jaar€ 995 - 3550
Domaine du Moulinhele jaar door€ 1000 - 1500
La Voute Iheel het jaar€ 298 - 608
Belle Vue de l'Ardècheapril t/m oktober€ 725 - 1595
La Basse Maza- L'Amandeapril t/m oktober€ 345 - 625

Rhône-Alpes heeft meer dan 200 musea, zoals bijvoorbeeld het museum van Schone Kunsten in Lyon, het museum van moderne kunst in Saint-Etienne en het archeologisch museum van Saint-Romain.

-Het departement Ain is genoemd naar de gelijknamige rivier, gelegen ten noordoosten van Lyon en met Genève op steenworp afstand. Het is een gebied met een zeer afwisselende natuur, met een vlak tot heuvelachtig landschap en vooral bekend van de meren van La Dombes, een natuurgebied met duizenden meren.
De hoofdstad van Ain is Bourg-en-Bresse.
-
Het departement Ardêche met zijn indrukwekkende natuur, is vernoemd naar de gelijknamige rivier en ligt nabij de Cevennen. De natuur is indrukwekkend, zoals bijvoorbeeld de Gorges de l'Ardèche in de oude provincie Vivarais. De Gorges de l'Ardeche lopen van de plaats Saint-Martin-d'Ardèche tot aan Vallon-Pont-d'Arc met de bekende Pont d'Arc , een door de natuur gecreëerde brug over de rivier. De hoofdstad is Privas.
Het regionale natuurpark Monts d'Ardèche is gelegen tussen de rivieren van de Cevennen en de berglandschappen van de Ardèche, met vulkanische bergtoppen van Gerbier-de-Jonc en van Mézenc. Dit natuurpark beslaat een derde van de Ardèche.

-Het departement de Drôme, gelegen tussen Lyon en de Provence, dankt zijn naam aan de rivier de Drôme, een zijrivier van de Rhône die hier ontspringt. De verscheidenheid aan in fauna en flora is enorm door de grote hoogteverschillen.

Le Lézardapril t/m oktober€ 795 - 1695
Le Mouton, villa in de Ardèchegehele jaar€ 895 - 2395
Le Couletgehele jaar€ 290 - 760
L'Estrademaart-oktober€ 650 - 725
Les Fabresgehele jaar€ 495 - 700

Hier bloeien zomers de lavendelvelden en de zonnebloemen, er zijn uitgestrekte wijngaarden en olijfgaarden. In dit departement vindt u veel middeleeuwse dorpjes die tegen de heuvels zijn gebouwd. Niet alleen voor de natuurliefhebber maar ok voor een actieve vakantie is de Drôme met zijn bergen en rivieren ideaal. De meest bekende steden van de Drôme zijn Montélimar en hoofdstad Valence.

-Het departement Isère met de hoofdstad Grenoble, is genoemd naar de gelijknamige rivier. Behalve vele grotten vindt u hier ook het Parc Naturel Régional du Vercors.
Het heuvelachtige plateau de Trièves, een streek met weilanden, korenvelden, houtwallen en stuwmeertjes is eveneens een mooi wandelgebied.
Isère is ook het departement van het skioord Alpe d'Huez, bekend geworden als finishplaats in de Tour de France. Isère heeft in totaal zo'n 570 skipistes en ruim 1800 kilometer aan langlaufpistes.

- Het departement Loire met de hoofdstad Saint Etienne is vernoemd naar de gelijknamige rivier. Deze ontspringt in het departement de Ardèche in het Centraal Massief en mondt uit in de Atlantische Oceaan. Het is een streek met een groen platteland met veel wandelmogelijkheden.

Aarts Paradijshele jaar€ 450 - 550

- Het departement Rhône, is genoemd naar de rivier de Rhône die met zijn ruim 800 kilometer de grootste Europese waterleverancier van de Middellandse Zee is.
De voornaamste steden aan de rivier zijn Avignon en hoofdstad Lyon. De Rhônevallei is een beroemd wijnbouwgebied.
-De Savoie is een departement met een echt Alpenlandschap: bergen, meren, rivieren, watervallen en beken. Een prachtig gebied voor de bergsportliefhebber. In de winter is de Savoie een drukbezocht skigebied met bekende skioorden als Les Arcs, La Plagne, Tigne en Val d'Isère. De hoofdstad is Chambéry.

-De Haute-Savoie met de hoofdstad Annecy is heeft vele bergen en meren. Het Lac Leman met zijn stranden is geliefd bij watersporters. De Haute-Savoie staat ook bekend om zijn wintersportmogelijkheden. Het skigebied Les Portes du Soleil, dat is verbonden met Zwitserland, is met 650 kilometer het grootste skigebied ter wereld. Bekende plaatsen zijn Morzine, Avoriaz en het in Zwitserland gelegen Champéry. Een andere bekende plaats in de Haute-Savoie is Chamonix, gelegen aan de voet van de Mont Blanc.

Naast de fantastische wijnen uit het Rhônedal kent de streek talrijke specialiteiten; truffels uit de Drôme, nougat uit de Ardeche... Ook de kazen en de wijnen van de Savoie, de Beaujolais-wijnstreek en de kippen van de Bresse zijn wereldwijd bekend.
De wijnen van de Côtes du Rhône, de truffels van Tricastin, de nougat van Montélimar, de Picodon-geitenkaas en de olijven van Nijons: ook gastronomisch gezien is de Drôme zeer de moeite waard.

Map of France

 

Available houses